1 Feb 2022

Naik ETS dari Bukit Mertajam ke Taiping dengan Nenek

Hari Sabtu lepas masa bincang-bincang pukul berapa nak gerak balik KL hari Ahad, tiba-tiba terkeluar idea minta Nenek bawak Balqis Bilal naik keretapi halfway.

Nenek being Nenek - yang memang rajin layan anak-anak buah, cucu cucu saudara berjalan sejak dulu lagi, onz aja lah dengan idea tu. Cucu sendiri je mmg Nenek kurang bawak berjalan sbb bila balik KL mmg ada Mummy Daddy skali so jalan-jalan sekali je la. 

Malam tu terus belikan tiket ETS online. Tak bagitau budak-budak pun. Bagi surprise tiba-tiba konon hantar Nenek nak naik train je.

Tapi Bilal buat drama pulak taknak ikut sbb Mummy tak ikut. Nasib baik lepas tu okay nak ikut juga.





45 minutes train ride sampai Taiping.

Mummy Daddy Bakri sampai few minutes later sebab nak keluar dari stesen BM ke highway je dah berapa minutes, dari highway nak masuk pekan Taiping pun dah berapa lama. 

Thank you, Nenek sebab layan bawa Balqis Bilal naik ETS.

Bilal dah cakap lain kali nak naik train lagi tapi nak tren lain pula.

9 ulasan:

  1. Bestnya naik kereta api g travel..nak try juga ni tapi takde kesempatan lagi

    BalasPadam
  2. Rawlins pernah naik sampai ke Ipoh sebab masa tu nak jumpa rakan bisnes tapi takde kenderaan. Laju dan mesra pengguna kan ETS.

    BalasPadam
  3. Tak pernah naik ETS. Dulu nak naik tapi penuh sebab baru je lancar. Kena start planning balik la.

    BalasPadam
  4. seronok anak2 pengalaman baru buat mereka .. ingat nak try bawa anak2 naik ets ..nak rasa pengalaman keretapi laku untuk perjalanan jauh

    BalasPadam
  5. Kadang2 best juga kan naik ETS gi trip! Ni pun tengah plan trip nak naik train dari KL ke Penang, then nak ke..... hahaha.... since sempadan dah buka ni...

    BalasPadam
  6. Ohh wowo.... I love train ride jugs & gonna do this route to enjoy my love of train travel, your kids so so enjoy, a good railway ride for them :) cheers Siennylovesdrawing

    BalasPadam
  7. Happynya dorang kena bawa jalan-jalan naik ets. Jauh perjalanan luas pemandangan and most important save budget but fun

    BalasPadam
  8. dah lama betul tak naik train. rasanya train lagi syok dari bas.

    BalasPadam
  9. Alololo comel laa... Sis pun suka naik ETS ni, cuma kena ke KL laa.. kat JB takdok hehehehe

    BalasPadam

09 10