Apr 11, 2019

Penang International Food Festival (PIFF) 2019 is here!

The Penang International Food Festival (PIFF) is back again this year!

The PIFF is an annual event festival held in Penang to promote the state as the food paradise of Asia. PIFF is designed with food lover in mind. Their hard work and efforts is to bring the world-class food festivals through major vents, mini festivals, food trains, competitions, dining experience and sharing sessions.

The events will take place at unique locations such as local market, narrow back lanes, aboard the Penang famous ferry, an old bus depot and other distinctive venues. They promise a journey to discover the sizzling unique sights, tastes, sounds and aroma Penang has to offer.

Penang International Food Festival 2019 (PIFF 2019) will be held from 13 Apri 2019 to 28 April 2019.



The 2 weeks festival will kick off with PIFF 2019- Street Food Festival on 13 and 14 April 2019, 5pm to 11pm happening at Lebuh Pantai, Georgetown. They say about 100 stalls of all your must-go Penang street food are gonna be there hence it's where street food lovers has got to be!

Check out full list of events for the PIFF 2019 here:






 






While we're at it, do remember, PIFF GOES GREEN! 
Do your part for the environment and take the initiative to minimise the use of single-use plastic. Bring your own reusable containers, cutleries and go strawless! To #CleanerGreenerPenang!


Free your parking worries! Grab to PIFF 2019 major events and enjoy RM5 per ride, up to 2 rides per user. Enter promo code GRAB2PIFF19 to enjoy!



Last but not least, make sure to save a copy of the festival booklet - your must have book during these 2 weeks!

19 comments:

  1. wah semua menu kat penang nampak menyelerakan..wajib kena ajak suami pergi sana ni..

    ReplyDelete
  2. Penang memang boleh kata syurga makanan. Bile buat event macam ni, lagi seronok orang nak pergi cuba ramai ramai. Nak nak lagi kalau orang luar yang memang tak tau tempat tempat makan best dekat penang kan.

    ReplyDelete
  3. TB pernah pi sekali je penang, masa tu sebab nak buat fitting baju kahwin.. huhu.. punya jauh pi yea.. hahaha.. masa tu pi sana dapat pi kejap je.. sebab nak balik cepat.. tak dapat la nak menikmati keindahan penang.. tengok entri ni macam best je ada festival food international

    ReplyDelete
  4. Last 2 months masa ke Penang tak sempat nak makan makanan popular kat sana. Sebabnya tak larat nak beratur menunggi. Huhu. Banner iklan utk PIFF ni nampak menyelerakan. Rasa nak pergi pulak ke sana :)

    ReplyDelete
  5. Ok dah mark calendar nak pi yang mana..tq Julia bg info..kita pulun makan2 dulu sebelum puasa..

    ReplyDelete
  6. wahhhh bestnya org penang.....lama jugak festivalnya ...wajib pergi kalau dekat sebab nak tahu pelabagai makanan popular dipenang ..barulah jadi rakyat malaysia sejati

    ReplyDelete
  7. baru tahu ada event ni dkt penang, bolehlah pi nnti. mmg time tu ada dkt utara pun . in shaa Allah akan singgah. terima kasih share :)

    ReplyDelete
  8. Wah ada Penang Festival Food la .lama .tak jejak kaki kat Penang .tak sangka kat Oenang macam macam ada dah sekarang ya .tengok makana di festival ni buat terliur pulak

    ReplyDelete
  9. Mesti syok Penang International Food Festival ni. Masa ni lah nak rasa macam-macam makanan Penang. Banyak juga aktiviti yang akan diadakan nanti ye. Kena pergi juga ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  10. Waaa.. Bestnya akan diadakan festival di Penang. Penang penang sampai 2tahun lepas ke 3tahun lepas macam tu. Tapi sampai pun di Balik Pulau je. Sebab follow pengantin. Tak dapat nak ronda sakan..

    ReplyDelete
  11. allahu seronoknya kalu dapat pergi PIFF ni..heaven on earth boleh rasa bermacam makana food truck. untung betul orang penang ada festival best nie

    ReplyDelete
  12. Woqq kalau bab makanna mesti best giler ni. Macam-macam jenis makanan ada ni. .Menarik sangat.. Untungla orang penang dan siapa yang ada dekat penang. Kalau kita dekt sana mesti dah pergi

    ReplyDelete
  13. Wah macam2 menu ada. Pasti meriah nanti. Dalam Booklet tu ada paparkan 100 menu hidangan menarik kan. Kalau dekat mesti kita datang hehe

    ReplyDelete
  14. Dah banyak tahun tak pergi penang ni. Emi kalau ke penang memang tujuannya nak food hunting la. inshaAllah hujung tahun ni macam nak ke sana sambil2 attend wedding kawan.

    ReplyDelete
  15. Food Festival memang best. Kalau nak makan semua the best food di Penang hanya di satu Lokasi. Inilah masanya. Jika dulu korang sibuk plan nak ke Restoran itu ini. Kemudian nak beratoq panjang. Haaaa kali ni bawa duit cash siap-siap dan beratur. Haha.

    ReplyDelete
  16. so sayang couldn't make it to penang street ff. Since its end on 28th, it's just around the corner yet still not free to go. I want to go Seafood Galoreeee.

    ReplyDelete
  17. Sis memang suka ke Penang tapi rasanya lama dh x gi. Kalau ke Penang sure sis cari makan sb tahu makanan kat sana sedap2. Kalau nk rasa makanan sedap2..frstival mcm inilah masa yg sesuai utk kesana

    ReplyDelete
  18. It was a great event at there and all good featured indeed yummy delicious food!!!

    ReplyDelete
  19. Wah mesti meriah giler kan. Nak nak penang ni pon syurga makanan. Memang kenyanglah kalau datang sini

    ReplyDelete

09 10