Dec 31, 2018

Resipi Sup Ayam Mudah dengan Russell Taylors Pressure Cooker

Sup Ayam memang lah menu yang terkenal dalam family ni. Sebab menu yang senang nak di masak, dan menu kegemaran anak-anak. Kalau ikutkan memang banyak versi resipi sup ayam.

Resipi sup ayam simple ni kira versi makan malam harian bila nak cepat. Resipi agak-agak je nak letak berapa banyak. Yang penting bila dah jadi mak-mak ni, tak boleh nak menghadap dapur lama-lama, maka Russell Taylors Pressure Cooker ni memang penyelamat.

Masak pun sekejap, tak perlu datang tengok check air ke. Biar dia masak, cepat, yang penting kentang dan lobak tetap empuk.


Resipi Sup Ayam Mudah dan Ringkas
Bahan-bahan:

Bawang besar
Bawang putih
Halia
Rempah sup - bancuh dgn sedikit air
Minyak masak
Air
Kentang
Lobak Merah
Tomato
Ayam
Garam
Serbuk Lada Hitam
Daun Sup

Jom tengok video ni untuk cara memasak Sup Ayam Simple dengan Russell Taylors Pressure Cooker


Selamat mencuba!

2 comments:

  1. adus sedap nampak tu.. i kenot la sup2 banyak kentang ni. lajuuuu nak habiskan hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sama lah. Anak2 pun suka kalau dpt nasi ngan sup, lenyek2 kentang tu yumsss.

      Delete