Nov 27, 2018

Learn & Fun Trip to Pusat Sains & Kreativiti Terengganu

From my recent post on our Jalan-Jalan Terengganu trip, many had asked me about the Pusat Sains dan Kreativiti Terengganu. It seems that many have never heard of the place, just like me if we were not going to Kuala Terengganu hehe.

Pusat Sains & Kreativiti Terengganu (PSKT) or Terengganu Science & Creativiti Centre is located at Kampung Laut, Chendering, Kuala Terengganu, which is about 15 to 20 minutes drive from Kuala Terengganu city centre. I'm not sure if there are any public transportation to go there as we went there by car.



Admission fee as per in the website:

The ticket was still affordable, I think, providing you spend quite some time in there. We went there a bit late, after lunch hence we only spent about few hours there before it closed.

The main gallery is the Science Gallery. There are few sub-gallery in the Science Gallery such as I-Wonder, Nature Disaster, Spark Your Creativity, STEMEC.

I-Wonder Gallery is subcategorized by zones like Biology Zone, Physics Zone and Chemistry Zone.



Isn't this the cutest thing evaaa!

Anything related to electric and electronic is Daddy's favourite...of course...


Why are there so many things on electric and electronic in every science museum and centre we have ever visited but so little on polymer? I demand more on polymer exhibitions in those centres. Sobsss.








Told ya, Daddy is even more excited than Balqis.




The Sci-Kids Discovery Gallery is another paid gallery in the PSKT. This is where you let your kids play around after they learn so many things in the PSKT. There's a big playground in the Sci-Kids Discovery gallery as well as other musical instruments for them to explore.





Taking photo with two kids... The struggle is real.



I really need to tell myself to take extra photo next time whenever I go for the blog -__-"
After two kids, it is not easy to capture photo nicely and easily sobs.

Anyhow, pictures just don't do justice to the fun Balqis (and us) had! Check out this (not-so-clear) video too!


I can't say the admission fee is expensive or not, as we actually visited the free-admission Hiroshima Children's Museum in Hiroshima, Japan and Pusat Sains Negara, Kuala Lumpur has cheaper admission fee. But for an easy going learning for the kids, the fee to Pusat Sains and Kreativiti Terengganu is still affordable for me and worth the informations that Balqis and even us, the adults obtained.



If we ever go visit Kuala Terengganu again, I will definitely go back here again. 

17 comments:

  1. seronoknya bawa anak-anak pergi tempat macam ni boleh meningkatkan perkembangan otak diaorang.airah pun nak practice bawa anak tempat macam ni nanti

    ReplyDelete
  2. so fun about this place and interesting to learn, sure kids can find it interesting too. Now school holidays can plan where to go, thanks to you. Shall let my friends know of this place too, need to plan if wanna go as it's not near us.

    ReplyDelete
  3. Baguslah ada tempat macam ni sesuai untuk kanak-kanak yang sekarang ni tengah musim cuti sekolah boleh habis masa kat sini memang memberi ilmu yang berguna dan aktiviti berfaedah...

    ReplyDelete
  4. best la tempat macam ni . Lagi anak-anak yang dah besar dah kenal semua bawak sini mesti diaorang happy. Kita pun dapat tau banyak benda yang dah lama kita lupa atau tak tau..ehehe..bgusla

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Good place to visit and this is new attraction in Terengganu right? What i can say this place is good for kids because they can learn new thing there where they didn't see or do at home. I wish i can go here one day .

    ReplyDelete
  7. Bagus untuk proses learning anak2. Bila cuti sekolah eloklah parents bawa ke pusat sains. Lebih terbuka belajar secara praktikal. Otak mereka pon berkembang. Tak membosankan. Cara nak bagi galakan pda anak ni ada pelbagai cara kan. Kalau cmni best sebab seronok sambil jalan2 mereka belajar.

    ReplyDelete
  8. Teringat dulu kecik-kecik ada rombongan sekolah pergi petrosains. Bagus ada pusat sains ni sebabnya banyak ilmu yang boleh anak-anak dapat. Sekarang ni musim cuti sekolah ibubapa boleh ambil insentif bawa anak2 ke sini supaya boleh isi masa mereka dengan perkara bermanfaat :)

    ReplyDelete
  9. Best ni kalau dapat bawak anak anak ke tempat macam ni. Mereka pun boleh belajar sekali kan. Lagi lagi cuti sekolah dah bermula. Mereka pun happy kalau dapat ke tempat macam ni.

    ReplyDelete
  10. Seriously Ana baru tau ada Pusat Sains & Kreativiti Terengganu dekat Chendering. Padahal each time balik Ganu wajib lepak kat Chendering. Ni dah tau harus bawa Syafi ke sini. Sure dia akan suka dan boleh explore more new things. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  11. baru tahu ada pusat ni kat terengganu..banyak rupanya tempat menarik di terengganu kita boleh explorasi....agak menarik jugak..kalau turun umah adik ipar bolehlah singgah nanti

    ReplyDelete
  12. Wahh kat Terengganu pun ada tempat mcm ni. Nampak lebih gempak berbanding di KL ni. Nanti ke Terengganu boleh pi sana. Ada plan nak ke Terrapuri. InsyaAllah pi Pusat Sains ni

    ReplyDelete
  13. It is an interesting place for children to learn and build their creativity and also to stimulate their skill of artwork since a lot of children being so creative nowadays and maybe because of these kind of stimulation is it? What do you think?

    ReplyDelete
  14. menarik kalu bawa anak-anak ke tempat2 camni.. mama dan anak2 boleh sama2 belajar nie.. AM suka nie.. nnti cuti panjang boleh la bawa anak2 ke sini.. terima kasih atas informasi..

    ReplyDelete
  15. Tak sangka Terengganu pun dah ada pusat sains mcm ni. Kalau pergi sana boleh singgah lagi.; Lagi best kalau bawa anak2 kan boleh lah dorang belajar sekali.

    ReplyDelete
  16. Aktiviti begini memang bagus utk kanak2, satu pengalaman buat mereka dari segi pembelajaran

    ReplyDelete
  17. Salah satu rwkomendasi tempat buat anak belajar sambil bermain . Tempat macam nih wajib di kunjungi buat pengetahuan anak.

    ReplyDelete