10 Sep 2009

Saja nak menyemarakkan suasana..

10.09.09

Hari ni dah 20 Ramadhan. Lagi 10 hari nak raya. dah habis shopping x? i got myself few pairs of baju kurung yang i know will end up pakai masa raya je then letak la dalam almari tu. or at least pakai masa kenduri kahwin.hehe.

btw,gambar2 kat bawah ni adlh gambar hari-hari sebelum raya tahun lepas (2008) yang dah pernah pun di-post di blog ni. tapi saja saja nak mengupload semula, sempena raya yang makin nak menjelma ni. ape salahnya kite melihat gambar2 yang makin menyemarakkan suasana nak raya kan. =D


bila dah tinggal lagi 10 hari nak raya..paling best kat rumah bila atuk dah start pasang lampu 7 likur. masa kecik2 pas berbuka masing2 berebut nak nyalakan api. makin besar makin malas xde kes berebut2 dah. hehe

bile dh ade pelita. mesti la kene main bunga api.best main bunga api yg kaler2 tu. fave dr kecik2.

pastu sehari dua seblum raya mesti atuk gi beli daun pisang yang banyak. untuk ape..??

for this..!!!!

masak lontong yang sangat banyak ialah kerja bonda tersyg sehari sblm raya. kerja sy ialah menyemak menonton membisingkan diri :p oleh kerana sjk kecik asyik makan ni je..i dont prefer nasi impit yang dalam plastik tu. i want this for my pagi raya meal.

my fave raya dish!!

then bila dah ada lontong, mesti la kene ada lauk pauk jugak. seperti kuah lontong yang kaler kuning tu, kuah kacang (yay! kacang tanah dah beli ari tu) and rendang. kadang2 tukar selera buat la ayam msk merah ker, kurma daging ke. ah sdpnye kurma daging. huhu.. and *ehem ehem* of cos menu adalah mengikut selera empunya blog. hehe

note for self: sila la belajar pandai2 camne nak buat ni tanpa bantuan.trima kasih.

bila nak raya lagi..mesti ade raya cookies kan kan? tahun ni x buat 1 jenis pon lagi. ntah sempat ke x nak buat. dah la balik pun xtau lg bile =(

and the most important part of raya is......

berkumpul di pagi raya!!!!

and mesti lah pergi beraya ke rumah sanak saudara dan sahabat handai. =)

atuk's cicit
tahun lps ber4. tahun ni ber5. hehe



siape kate kalau raya kat KL je tak cukup meriah? :p

p/s: saya nak kad raya. sape nak bagi saya kad raya?
p/s2: jemput la ke rumah raya nanti.. hehe awal2 dah jemput

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

09 10